Domácí Chicken Burger
Ingredience:
Pro kuřecí kousky:
500 g kuřecího masa (kuřecí prsa nebo stehna)
2 stroužky česneku, jemně nasekané či rozmačkané
1 lžička mleté papriky
1 lžička sušeného oregana
1 lžička soli
Čerstvě mletý černý pepř, množství podle chuti
2 lžíce olivového oleje
4 hamburgerové bulky
1 velké rajče, nakrájené na plátky
Čerstvý salát
4 plátky sýra (volitelné)
Majonéza nebo jiná oblíbený omáčka
Hořčice (volitelné)
Kečup (volitelné)
Plátky okurky (volitelné)
Cibule (volitelné)
Postup:
-
Příprava kuřecích kousků:
- Kuřecí maso omyjte a nakrájejte na menší kousky.
- V míse smíchejte nasekaný česnek, mletou papriku, sušený oregano, sůl, pepř a olivový olej.
- Kuřecí kousky vložte do této marinády a nechte je odpočívat minimálně 30 minut v lednici, ideálně však déle (například přes noc), aby maso nasáklo do sebe chuť marinády. Poté maso obalte v mouce a vodě aby vznikly krásně křupavé stripsy.
-
Příprava burgerů:
- Předehřejte fritézu nebo pánev.
- Stripsy smažte dokud strouhanka nebude krásně nažloutlá
- Pokud používáte sýr, v posledních minutách pečení na kuřecí kousky položte plátky sýra, aby se rozpustily.
-
Příprava ostatních ingrediencí:
- Rozkrojte hamburgerové bulky napůl a případně je zlehka opečte na grilu nebo v troubě.
- Na spodní polovinu bulky nanesete majonézu, hořčici, kečup nebo oblíbenou omáčku podle preference.
- Na omáčku položte plátky rajčete a čerstvý salát.
-
Skládání burgerů:
-
Na salát položte kuřecí kousky (s nebo bez sýra) a případně přidejte plátky okurky a cibule.
-
Dokončení:
- Zakryjte burger horní polovinou bulky a připravené burgery můžete případně připevnit párátkem nebo dřívky na upevnění.
-
Podávání:
- Podávejte ihned, ideálně s hranolky nebo čerstvou zeleninovou přílohou.